10 adet kare milföy hamuru
İçi için:
1 su bardağı zeytin
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 su bardağı susam
Önce siyah zeytinlerin çekirdekleri çıkarılır ve rondoda püre olana kadar çekilir. Üzerine zeytinyağı, kekik ve pul biber eklenir karıştırılır. 5 adet milföy hamuru tezgaha serilir, yüzeylerine hazırlanan iç pay edilir ve sürülür. Üzerlerine ikinci milföy hamurları konur, hafifçe bastırılır. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür, bol miktarda susam serpilir. Bıçakla artı şeklinde kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|