125 Gr Sana Hamurişi
50 gr mısır gevreği
1 Su Bardağı toz şeker
1 Çay Bardağı sıvı yağ
3 Su Bardağı un
100 gr damla çikolata
1 Adet yumurta
1 Çorba Kaşığı yoğurt
1 Çorba Kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 Çay Kaşığı karbonat
Öncelikle oda sıcaklığına gelmiş sana yağ, yoğurt ve toz şekeri derin bir kaba alın. Sıvı yağ, rendelenmiş portakal kabuğu, yumurta, karbonat ve unu ekleyin. Yoğurarak,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,elinizle yuvarlayın. Mısır gevreği ve damla çikolatayı ayrı bir yerde karıştırın. Kurabiyeleri bu malzemeye bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.
|