Lokma hamuru için:
2 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı irmik
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Şerbeti için:
2 bardak su
1,5 bardak toz şeker
Kızartmak için:
1 bardak sıvı yağ
Lokma tatlısı yaparken önce şerbeti hazırlayabilirsiniz. Toz şeker ve suyu ufak bir tencerede kısık ateşte kaynatın. Arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Şerbet kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğuması için bekletin.
Lokma tatlısı hamuru için yumurta, yoğurt ve limon suyunu derin bir kasede çırpın. İrmiği ve unu azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu ekleyip yeniden çırpın. Lokma tatlısı hamuru biraz akışkan olmalıdır. Boza kıvamına benzemelidir diyebiliriz.
Hamuru 20 dakika kadar dinlenmesi için bekletin. Ardından lokma tatlısı hamurundan kaşık ile parçalar koparıp kızgın yağda kızartın. Lokmalar kızarınca yağdan alıp hemen soğuyan şerbetin içine atın.
Lokma tatlısını 10 dakikada şerbette bekletmek yeterli olacaktır. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
|