Refika Birgül
200-250 gr. Kadayıf
2 adet Anamur Muzu
Yarım elma
Bal
Muskat
2 adet muzun her birini 2 parçaya ayırın. Muz çok kalın ise kenarlarından ufak parçalar kesip, inceltebilirsiniz. Yarım elmayı da ortadan ikiye bölün. Kadayıfa sarma işlemine geçmeden önce bir kaseye azıcık ayçiçek yağı koyun ve avucunuzu yağlayın. Hem sarma işlemi daha kolaylaşacaktır hem de kadayıf daha çıtır olacaktır. Sonra böldüğünüz parçaların etrafına 200-250 gr. kadayıfınızdan dolma sarar gibi dikkatlice sarın. Sararken kadayıfı avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın. Tatlınızı hazırladıktan sonra, servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde bekletin. Servis yapmadan 5 dakika evvel çıkartıp, kızdırdığınız derin yağda çevirerek pişirin. Kadayıfların rengi hafif değiştiğinde istenen kıvama ulaşmış olacaksınız. Önceden peçete koyduğunuz bir tabağa aktarıp yağını alın. Sonra servis tabağına koyun ve bal ve muskat ekleyin.
|