4 adet yufka
50 gram peynir
1 demet maydanoz ya da dereotu
Sosu için:
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 çay bardağı süt
Yarım şişe maden suyu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı çörekotu
Fırın tepsisini yağlayın. Bir adet ince yufkayı içine serin.
Yufkanın üzerine süt, tereyağı ve maden soyu karışımı sürün.
Bir adet yufkayı daha serin. Onun da üzerine karışımdan koyup bu kez peynir maydanoz karışımı ekleyin.
Bir yaprak daha yufka serin. Üzerini yeniden süt karışımından dökün.
En son kalan yufkayı da serin. Karışımdan sürerken içine yumurta da ilave edin.
Böreği fırınlamadan kesin ve buzdolabına koyun.
Yarım saat sonra 200 derece ısıttığınız fırına koyun.
30 dakika sonra çıkartın. Böreğiniz servise hazır!
|