Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Cızdırma (Yenipazar Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cızdırma (Yenipazar Aydın)

yasak elma
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2015
Mesajlar: 65
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc109571
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2015
5,214 defa indirildi / yazdırıldı




Yenipazar Belediyesi

1 kg. un
Tatlı maya (Nohut mayası) (Yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya da kullanılabilir.)
1/2 kilo çökelek veya peynir
Maydanoz
Karabiber
1-2 su bardağı zeytinyağı
3-4 su bardağı su

Maya ile 1 kâse un biraz cıvık olacak şekilde sıcak suyla (kaynar olmayan) yoğrulur. 1 saat mayalanması beklenir. Mayalanan hamurun içine kalan un eklenerek yoğurulmaya devam edilir. Yoğurma esnasmda su isteyebilir bu durumda biraz daha su eklenebilir. Hamur kulak memesi kıvamına geldikten sonra kabarması için biraz daha beklenir. Kabaran hamur iki parçaya ayrılır. Ayrılan hamurun bir parçasının içine 1 su bardağından az zeytinyağı konur. Hamurun yağım iyice çekmesi beklenir. Yağı çekilen hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Hamurun üstüne çökelek veya peynir, ince doğanmış maydanoz, karabiber hamurun üstünde boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Kalan hamur parçası yine aym şekilde zeytinyağıyla yedirilir. Tepsideki hamurun üzerini örtecek şekilde açılır. Açılan hamur tepsiye yerleştirilir. Pişmeden önce baklava dilimi gibi ya da dikdörtgen şeklinde kesilip önceden ısıtılmış fırında pişirilir.







Cızdırma (Yenipazar Aydın) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(1 adet Cızdırma (Yenipazar Aydın) 22,962 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort