Vejetaryen Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
2 büyük katı domates
1 büyük soğan
3 sivri biber veya 1 dolmalık biber
1/2 bardak doğranmış maydanoz
1 orta boy salatalık
1/3 bardak sirke
1/3 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Soğanları ince ince verev şeklinde kesin ve biraz tuzlayın. Ellerinizle oğuşturarak sıkın ve acısını alın ve sonra yıkayıp, süzün. Salata kabına alarak, domates, biber ve salatalığı kesin. Kıyılmış maydanoz ekleyin. Yağı, tuz ve sirkeyi küçük bir kaseye koyup, bir çatal yardımıyla hızlıca çırpın ve salatanın üzerine eşit olarak döküp, karıştırın. Zeytinle süsleyin.
ML® Çoban Salatası için tıklayın
ML® Çoban Salatası (görsel)
|