Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çökelek (Kilis)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çökelek (Kilis)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176509
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2024
60 defa indirildi / yazdırıldı




Sevim Özbak

Koyun sütünden yoğurt yapılır.
4-5 gün boyunca yapılan her yoğurt beyaz bir bez torba içinde tuz ile birlikte toplanır, bekletilir. Bu arada ekşisi gider.
Bir tencereye boşaltılıp ateşe konur ve kestirilir. Deri bir torbaya aktarılır, 1 hafta gölgede bekletilir.
Torbanın dışı günde bir kez sıyrılır, yıkanır, temizlenir. 7 gün sonunda leğene dökülür.
Diğer yanda çiğ koyun sütü mayalanır, bekletilip bez torbaya dökülür. Üzerine ağırlık koyulup 1 saat boyunca, suyunu akıtması için baskı yapılır.
Çıkarılıp tuzlanır ve ince doğranır. Leğendeki peynire aktarılır, karıştırılır.
Çörekotu ve rezene eklenir, yeniden karıştırılıp küplere çok sıkı şekilde basılır.
Ağzına bez serilir, Un serpilir, tuz atılır ve bir taş konur. Bu halde toprağa ters gömülür, suyunu akıtması sağlanır.
Kışın hava serinlediğinde açılana dek burada ve bu şekilde bekletilir.

Not: Mayıs temmuz ayları arasında yapılır. Zorluğundan ötürü günümüzde neredeyse hiç yapılmayan bir peynir çeşidi.






Çökelek (Kilis) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Çökelek (Kilis) 136 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort