Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
750 gr. bağ yaprağı
2 su bardağı bulgur
Yarım demet dereotu
4 adet taze soğan
200 gr. çökelek
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
İlk olarak tavada yağ ile küçük küçük doğranmış taze soğanlar, dereotu, tuz ve karabiber pişirilir. Üzerine bulgur eklenir ve kavrulur. Onun üzerine çökelek eklenir. Bağ yaprakları haşlanır. Hazırlanan iç ile yapraklar tek tek sarılıp, bir tencereye döşenir. Tenceredeki sarmaların üzerine yağ gezdirilir. Üzerine 2 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzeri limon, dereotu ve maydanoz ile süslenir. Soğuk ya da sıcak olarak servis yapılır.
|