Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İrmik Tatlısı Tarifleri > Çoko Badem (1 adet - 3,764 defa bakıldı)

Çoko Badem


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çoko Badem

lezzeti ala
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2019
Mesajlar: 27
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc143655
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2019
721 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş badem
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 su bardağı süt
1-2 damla badem esansı

Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Derin bir kabın içinde yumurta sarılarına toz şekeri ekleyerek bir dakika kadar çırpın. İçine dövülmüş badem, krema ve sütü ilave ederek yine çırpın ve tüm malzemeleri iyice birbirine karıştırın. Varsa badem esansı veya likörünü de bu esnada ekleyin.
Orta boy bir tencere alıp tüm bu karışımı içine aktarın. Daha sonra çok kısık bir ateşin üzerinde sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar 10-12 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Öte yandan ayırdığınız yumurta beyazlarını tuzla beraber mikserle en az 5-6 dakika çırpın. Yumurta akları kar gibi bembeyaz olduğunda kıvama gelmiş demektir. Bir tarafta soğumaya bıraktığınız kremanın içine bu kar gibi olmuş yumurta aklarını ilave edip sadece kaşık ya da spatulayla şöyle bir karıştırın. Sonra kuplara paylaştırıp buzdolabında 2-3 saat soğumaya ve iyice kıvam olmaya bırakın.
Servis yaparken üzerine kızarmış bütün badem ve taze nane yaprağıyla süs yapabilirsiniz.







Çoko Badem Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri



(1 adet Çoko Badem 3,764 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort