Profesyonel olarak kahvecilerde uygulanan cold drip yönteminde kahve, soğuk damla su yöntemiyle hazırlanıyor. Cold brew da ise oda sıcaklığında suyla başlayan demleme süreci soğutucuda sonlandırılıyor.
Cold drip yönteminde kahvenin içinden damla damla ilerleyen su, yavaşça süzülerek kahvenin demlenmesine olanak sağlıyor, bu sebeple özel bir düzenek kullanılması gerekiyor. Küçük musluklarla yapılan bu özel düzeneğin benzeri ev tipi modellerde de daha küçük bir şekilde de olsa karşımıza çıkıyor.
Cold drip kahveler cold brew kahvelere göre çok daha berrak bir görüntüye sahip olurken tat olarak da çok daha yumuşak bir lezzet sunuyor.
Evde cold drip kahve yapabilmek için özel bir düzenek öneriliyor olsa da cold brew soğuk kahve demleme tekniğini ufak değişikliklerle de olsa uygulamak çok daha kolay oluyor.
Cold brew kahveler, cold drip kahvelere göre biraz daha tortulu, bulanık bir görüntüye sahip olabiliyor.
|