İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 Su Bardağı Kuru Bakla
2 Adet Soğan
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1/4 Demet Dereotu
Kuru baklalar akşamdan suyun içinde bekletilir. Sabah olunca şişen baklaların suyu süzülür, kabukları soyulduktan sonra çömleğe konur.
Çömleğe doğranan soğanlar, tuz, su dökülüp kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Eskiden tandıra indirilen çömlekteki yemek 2,5-3 saat sonra pişermiş.
Baklalar piştikten sonra tahta bir kaşıkla ezilir ve bakır servis tabağına konur.
Zer için tereyağı kızdırıldıktan sonra içine pul biber karıştırır ve bakla ezmesinin üzerinde gezdirilir, üzeri dereotu ile süslenip servis edilir.
|