|
|
Çöpte Köfte |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5885
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2006
3,395 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kofte için:
Yarim kg kiyma
1 adet iri kuru soğan
1 yumurta
Yarim bayat ekmek
Tuz, karabiber, yeni bahar, kirmizi pul biber, kofte bahari
Yarim demet maydanoz
Diger malzemeler:
2 adet patlıcan
2 domates
2 taze yesil biber
1 yemek kasigi domates salcasi
Yarim yemek kasigi aci biber salcasi
Kizartmak için:
Sivi yag
On hazirlik olarak ekmekleri su dolu bi kapta bekletip yumusamasini saglayalim. Patlicanlari yol yol soyduktan sonra uzunlamasina ince dilimler kesip tuzlu suda bekletelim. Ayri bir kaba soğani rendeleyelim ve kofte için gerekli olan tum malzemeleri katalim (ekmeklerinde suyunu sıkıp ilave edelim) Kofte kivamina gelene dek yoguralim. Patlicanlarin içine sigacak sekilde koftelere sekil verelim (yuvarlak veya uzun) Patlicanlarin suyunu kagit havlu ile alip kizgin yagda hafif kizartalim ve tekrar kagit havlu uzerine alalim(yagini cekmesi için) Ardindan kofteleri hafif kizartalim. Kizaran patlıcanlarin genis kismine birer kofte koyup saralim, kurdana once dogranmis domates, biber saplayip patlıcanli ruloyu tutturalim. Butun malzemeler ayni sekilde yapilir ve tepsiye dizilir. Artan kofte olursa tepsiye onlarida dizebiliriz. Kuçuk bir kapta salcayi suyla ezip koftelerin uzerine gezdirelim. Arzuya gore suyunu ayarlayalim ve 200 derecede pismeye birakalim. 25-30 dk sonra firindan alip sicak servis yapalim.
|
|
Çöpte Köfte Tarifleri Bulgur Köfte Tarifleri
|
|