1 bütün horoz (parçalara ayrılmış) veya 1.5 kg horoz but
200 gram dilimlenmiş mantar
150 gram doğranmış pastırma
2 adet havuç (doğranmış)
1 adet büyük soğan (doğranmış)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
4 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 dal taze kekik
2 adet defne yaprağı
Tuz ve karabiber
Zeytinyağı
Geniş bir tencerede biraz zeytinyağı ısıtın. Pastırmaları ekleyip çıtır olana kadar kavurun. Kağıt havlu üzerine alıp bekletin.
Aynı tencerede horoz parçalarını her iki yüzü altın rengini alana kadar mühürleyin. Kenara alın.
Tencereye soğan, havuç ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Mantarları da ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
Unu sebzelerin üzerine serpin ve birkaç dakika kavurun.
Horoz parçalarını ve pastırmaları tekrar tencereye ekleyin.
Üzerine tavuk suyunu dökün. Kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1.5-2 saat pişirin.
Sos koyulaşıp tavuk iyice yumuşadığında ocaktan alın. Tereyağını ekleyip karıştırın.
Sıcak olarak servis edin.

|