|
Çorba Servisi Özellikleri |
|
çikolata
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2009
Mesajlar: 23 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc38664
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2009
2,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
Davetlilerin önlerindeki kuver tabakları oturan kişinin sol tarafından alınarak sağ tarafından altlık tabağı ile birlikte takdim edilir. (Et suları, konsomeler vb. çorbalar) büyük çorba kasesi hiçbir zaman oturan kişinin yanına kadar getirilip servis yapılması uygun değildir sıkışık hallerde davetlilerin fazla oluşundan önceden sıcak çorba servisi yapılır. Davetliler masaya oturduklarında önlerinde servis edilmiş olarak bulur.
Zengin et suları ve kremalı çorbalar genel olarak fincanda servis edilir. Bu biçimde her kişinin önündeki düz tabak kaldırılır fincandaki et suyunun veya konsome kendi altlık tabağı ile servis edilir. Kremalı çorbalar, konsomeler peynirli bisküvilerle birlikte servis edilir.
|
|