1 su bardağı haşlanmış nohut
5-6 adet çorti (pazıya benzeyen ama daha ince bir ot, bulunamazsa pazı kullanılabilir)
2 yemek kaşığı pirinç
1.5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Pazılar ayıklanıp yıkanır, ince ince doğranır.
Bir tencereye su konur, içerisine pirinç ve doğranmış pazılar eklenir, pirinçler yumuşayana kadar haşlanır.
Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta iyice çırpılır.
Bu karışım yavaşça haşlanmış malzemelere eklenir. Kaynamaya yakın sürekli karıştırılarak kesilmemesi sağlanır.
Karışım kıvam alınca haşlanmış nohutlar eklenir, 5 dakika daha kaynatılır.
Tuz ilave edilir ve ocaktan alınır.
Üzeri için tereyağı tavada eritilir, nane ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenip hafifçe kızdırılır.
Bu sos yemeğin üzerine gezdirilir ve sıcak olarak servis edilir.

|