https://www.droetker.com.tr
Crumble:
1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao (25 g)
0,5 çay bardağı toz şeker
0,5 çay bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
75 g oda sıcaklığında tereyağı
Puding:
1 poşet Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
2,5 su bardağı süt
Süslemek için:
0,5 su bardağı frenk üzümü
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, kakao, toz şeker, Antep fıstığı, çikolata parçaları ve tereyağını derin bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile fazla ezmeden karıştırarak iri taneli granüller haline getirin. Bu granülleri fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pudingi 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.
Kaselere hazırladığınız kakaolu kırıntıları paylaştırın. Üzerlerine soğuyan pudingi doldurun ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Frenk üzümü ile süsleyin ve servis yapın.
|