Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hatay Yemekleri > D Börek (Adana) (1 adet - 7,494 defa bakıldı)

D Börek (Adana)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


D Börek (Adana)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145295
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2019
1,253 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
6 su bardağı un
Tuz
Aldığı kadar su
İç harcı için:
1 kilogram ıspanak
2 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 tatlı kaşığı biber salça

Unu yoğurma kabına eleyin, içine tuzu ekleyip karıştırın.
Bir yandan yoğurarak azar azar su ilave edin.
Çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Hamur bezelerini dinlenmeleri için kenara alın.
Bu esnada böreğin iç harcını hazırlayın.
Ispanakları yıkayıp süzün, az miktarda tuzla ovalayarak öldürün.
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Salça ve baharatları da soğana ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra altını kapatın.
Ispanaklarla soğanları bir kasede birleştirip karıştırın.
Hamur parçalarını oklava ya da merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.
Hamurun yarısına ıspanaklı içten koyup diğer yarısını üzerine kapatın.
Kenarını bıçakla ya da hamur kesme tekerleğiyle kesin
Tavayı ısıtıp börekleri tavaya alın.
İki tarafını da pişirip soğutmadan servis edin.







D Börek (Adana) Tarifleri Hatay Yemekleri



(1 adet D Börek (Adana) 7,494 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort