Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kuzu dalağı - 200 gr.
Kuru soğan - 100 gr.
İç yağı (kıyma gibi ince çekilmiş) 10 gr.
Domates salçası - 10 gr.
İsot - 5 gr.
Tuz - 3 gr.
7 çeşit baharat (Karanfil, tarçın, kimyon, yenibahar, karabiber, kişniş, zencefil) - 5 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Kıyma gibi ince çekilmiş iç yağı üzerine ince ince doğranmış soğanlar, tuz, 7 çekiş baharat ve karabiber eklenip iyice karıştırılarak iç hazırlanır. Yıkanıp enlemesine ortadan ikiye ayırılan dalakların içleri bu harçla doldurulup ipliklerle dikilerek kapatılır. Hafif yağlanmış tepsiye dizilerek orta ısıdaki fırında pişirilir. İnce ince doğranmış maydanoz ve taze soğan eşliğinde servis edilir.
|