6 su bardağı süt
20 adet bebe bisküvisi
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
Sos için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Tencereye 1 bardak süt, kakao, toz şeker, vanilya, nişasta ve tereyağı koyup pişirin. Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin ve soğuyana kadar mikserle çırpın.
Tereyağını tavada eritin. İrmiği pembeleşene kadar kavurun. Un, toz şeker, süt ve yumurta sarısını ilave edip muhallebi kıvamında pişirin. Tereyağı koyup eriyene kadar çırpın.
Büyük dikdörtgen bir cam tepsiye un serper gibi toz haline getirdiğiniz bebe bisküvisinin yarısını serpin. Pişmiş kremayı döküp biraz bekletin. Bisküvinin diğer yarısını üstüne serpiştirip gece buzdolabında bekletin.
Servis yaparken hamur kalıbıyla şekil verin. Yarısına çikolatalı sos sürün.
|