|
|
Damak Vuran |
|
rulo
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc115637
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2016
1,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı badem
1 çay bardağı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Evvela bademler sıcak suda bekletilir ve ince kabukları çekerek çıkarılır. Sonra tavada yağsız olarak kısa süre kavrulur. Rondodan geçirerek toz haline getirilir. Tencereye hazırlanan badem, süt, pirinç unu ve şeker konur. Orta ateşte devamlı karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirilir. Kaselere paylaştırılır. Soğuk olarak sunulur.
|
|
Damak Vuran Tarifleri Elmasiye Tarifleri
|
|