Malzeme
- 185 g Sana yağı
- 2 paket sütsüz çikolata
- 85 g un (1 su bardağı dan 1 parmak eksik)
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 175 ml süt
Hazırlanışı
Küçük bir tencerenin içine su koyup, kaynatın.
Kaynayan suya değmeyecek şekilde tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kap oturtup, içine küçük parçalara böldüğünüz sütsüz çikolataları koyup, tahta bir kaşık ile karıştırarak çikolatayı eritin.
Çikolata eriyince içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ilave edip, karıştırarak ikisinide güzelce eritin.
Çikolata sıvı hale gelince tencerenin üstünden alıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. (Bain Marie usulü pişirme iç içe iki kap kullanarak kapların arasındaki kaynayan su buharını kullanarak pişirme yöntemidir.)
Derin bir kâseninin içine yumurtaları kırıp, içine pudra şekerini ilave edin.
Bir çırpıcı yardımı ile pudra şekeri yumuratanın içinde eriyinceye kadar çırpın.
Karışım krema kıvamına geldikten sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu ve kakaoyu ilave edip, karıştırın.
Daha sonra harcın içine erimiş Sanalı çikolatayı ilave edip, iyice karıştırın.
En son olarak içine damla çikolataları ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırın.
Kek harcını, Sıvı Sana ile yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökün.
Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirin.
Browninin yumuşak olması için fazla pişirmeyin.
Kürdan ile Browninin pişip, pişmediğini kontrol etmek için kürdanı batırdığınızda, kek harcının kürdana hafifçe yapışması gerekiyor.
Damla çikolatayı Brownieyi arzuya göre dilimleyip, krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin.
|