2 yumurta
2 çay bardağı şeker (2. bardak 1 parmak eksik)
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için:
2 elma
Tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek biraz daha çırpılır.
Un eklenir, üzerine kabartma tozu konarak bütün malzemeler iyice karıştırılır.
En son damla çikolata katılarak karıştırılır.
Baton kek kalıbı yağlanır, üzerine harç dökülür.
Elmalar soyularak dilimlenir.
Bir kapta tarçın ve toz şeker karıştırılır, elma dilimleri bu karışıma bulanır ve elma dilimleri harcın üzerine dizilir.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kontrollu olarak pişirilir.
|