125 gram margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5,5 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için:
160 gram bitter çikolata
Oda sıcaklığında beklemiş margarini yumurtalarla birlikte çırpın. Üzerine zeytinyağı, pudra şekeri ve sirkeyi ekleyip tekrar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, hindistancevizi ve damla çikolatayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Krema torbasının ucuna geniş dişli uç yerleştirin. Hamuru krema torbasının içine alın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla 6-7 cm uzunluğunda çubuklar sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Fırın tepsisinde soğuttuğunuz kurabiyelerin bir ucunu erimiş çikolataya batırıp yağlı kağıdın üzerinde soğumaya bırakın.
|