|
Damla Sakızlı Bayram Çöreği (Hatay) |
|
küçükkız
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2017
Mesajlar: 29 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc124817
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2017
1,553 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg un
250 gr margarin
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı çörek baharatı
1 çay kaşığı karanfil
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
2 tatlı kaşığı damla sakızı
1 su bardağı susam
Oda sıcaklığında beklemiş margarin ve susam hariç tüm malzemeler karıstırılıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur yapılır. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır. Kurabiye kalıbı ile ya da var ise çörek kalıbı ile şekil verilip susam ile süslenip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir.
Not: Çörek kalıbı sadece Hatay ve ilçelerinden temin edilebilir. İsteğe bağlı olarak içerisine hurma yada ceviz içi de koyulabilir.
|
|