| 
 
 
 | 
Damla Sakızlı Kuru Üzümlü İrmik Helvası | 
  | 
ahmet yüzbaşıoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2016 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121025 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2016 
1,406 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
2 su bardağı irmik
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı süt
 
2 su bardağı su
 
100 g. tereyağı
 
½ çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı kuru üzüm
 
3 parça damla sakızı
 
 
Tencereye 100 gram tereyağını alın. Üzerine sıvıyağ ilave edin. Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı irmiği ilave edin ve irmiği kavurun. Daha sonra üzerine kuru üzüm ilave edin ve kavurmaya devam edin. Başka bir tencereye 2 su bardağı toz şekeri alın. Üzerine 2 su bardağı suyu ve 3 parça damla sakızı ilave edin ve birlikte kaynatın. İrmiğin üzerine şerbeti dökün. Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin. İrmik şerbeti çektikten sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |