|
|
Damla Sakızlı Kuzu İncik |
|
Hicran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2006
Mesajlar: 40 Şehir: Marmaris |
Kısa URL: https://ml.md/lc4383
Gönderme Tarihi: 31.May.2006
2,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
10 adet Kuzu Incik
3 çorba kasigi Un
100 gr. Tereyağıi
400 gr. havuç
1 kg. patates
1 adet marul
1/2 limon
2 adet damla sakizi
1/2demet dereotu
10 dis sarmisak
Tuz, karabiber
1 adet defne yapragi
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencerede Tereyağıini kizdirip kuzu incikleri harli ateste soteleyin. Kuzu
inciklerin yüzeyleri hafifçe renk degistirdiginde, defne yapragi, arpacik
soğan ve sarmisagi bütün olarak tencereye ilave edin. Sotelediginiz kuzu
incikleri, tencerede suyunu çektigi anda un ilave ederek kisa bir süre daha
soteleyin. Etlerin üzerine yaklasik 1 parmak geçecek sekilde su ilave edip
kaynamaya birakin. Tencereyi ara ara karistirip kaynattiktan sonra
üstünde olusan kefi alip kisik ateste pisirmeye birakin. Patates ve
havuçlari düzgün sekilde dograyip hazirladiktan sonra kararmamalari için
soguk suyun içinde bekletin. Marulun iri yapraklarini alip tuz ve limon ilave
edilmis kaynar suyun içine blanse edip buzlu suya alin.
Etlerin pismesine yakin havuçlari tencereye ekleyin.Havuçlarin pisme
süresine yakin iken patatesleri ilave edin. 1/2 limonun kabuklarini soyup
fileto olarak çikartin. Minik tavla zari seklinde dogranmis limonu, damla
sakizini, karabiberi ve tuzu ekleyip yemegi lezzetlendirin. Pisen incikleri
dikkatlice tencereden alip blanse edilmis marul yapraklari ile sarin.
Hazirladiginiz kuzu incikleri, marullarin birlesim yeri tencerenin altina
gelecek sekilde yerlestirip kisik ateste 5 dk. kadar kaynatin.
Damla sakizli kuzu incik kapama pistiginde taze kiyilmis dereotunu ilave
edip 10 dk. kadar tencerenin agzi kapali olarak dinlendirdikten sonra
servise sunabilirsiniz.
Fotoğraf "tahire" tarafından gönderildi. 07.10.2016
|
|
Damla Sakızlı Kuzu İncik Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|