|
|
Dana Böbrek Yahni |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105061
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2015
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg dana böbreği
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 adet sivri biber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çorba kaşığı un
4 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tencereye sıvı yağı ve margarini alalım, küp doğranmış soğanları pembeleşene dek kavuralım. Küçük kuşbaşı iriliğinde doğranmış böbreği ekleyerek suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim. Doğranmış sarmısakları, sivri biberleri ve tuzu ekleyip böbrekler yumuşayana dek 2-3 dk. daha kavuralım. Unu ekleyip birkaç kez çevirdikten sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri de ekleyelim. Yahniyi 2-3 dk. daha kavurarak ateşten alıp servis yapalım.
|
|
Dana Böbrek Yahni Tarifleri Bumbar Tarifleri
|
|