|
|
DANA ESKALOPU KASALINGA (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15508
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2007
2,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
DANA ESKALOPU KASALINGA
4 kişi için MALZEME :
4 parça dana bifteği (150 gr. tanesi) (But, tranş veya yumurtadan veya kontrafileden)
Tuz, bir çimdik karabiber
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta hafif çırpılmış
1 su bardağı galeta tozu
2 kahve fincanı rafine yağı
2 tatlı kaşığı tereyağı
4 dilim gravyer peyniri
4 adet yumurta
YAPILIŞI :
Etleri bıçak sırtı kalınlığında dövüp tuzlayıp biberleyiniz
Sonra önce una sonra yumurtaya sonra galetaya bulaymız
Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırıp etleri yan yana tavaya koyunuz
Orta ateşte iki dakika kızartıp alt üst çeviriniz ve üzerlerine birer dilim gravyer peyniri koyunuz
Peynirlerin erimesi için iki üç dakika orta ateşli fırına veya salamandraya sürünüz, fırın yoksa tavanın üzerine bir kapak kapatıp orta ateşte üç dört dakika pişiriniz
Sonra bir servis tabağına çıkaranız
Yumurtalaır tereyağı da tavada teker teker veya bir arada pişirip her bifteğin üzerine birer adet yumurta koyup kalan tereyağını kızartarak üzerlerine döküp servis ediniz.
|
|
DANA ESKALOPU KASALINGA (FRANSA) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|