Dana kusbası 1 kg (iri dogranmıs)
Kuru sogan 3 adet
Sarımsak 3 dis
Tereyağı 4 yemek kasığı
Domates püresi 1 su bardağı
Salça 2 yemek kasığı
Un 1 yemek kasığı
Karanfil 2-3 adet
Mercankösk 1 tatlı kasığı
Defne yaprağı 1 adet
Kimyon ½ tatlı kasığı
Kırmızı toz biber 1 tatlı kasığı
Karabiber ½ tatlı kasığı
Tuz 1 tatlı kasığı
Su 5 su bardağı
Soğan ve sarımsakları küçük küpler seklinde doğrayarak bir kenara ayırın. Gurme
Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Sote 180 °C moduna getirin ve hazneye tereyağını ilave ederek kızdırın.
Kızan yağın içerisine dogradığınız sogan ve sarımsakları atarak 2 dakika soteleyin.
Sırasıyla önce salça, sonra unu ekleyerek her birini birer dakika kokusu çıkana kadar kavurun.
Et, defne yaprağı ve tüm baharatları ilave edin. Hemen ardından 5 su bardağı su ve domates püresini ilave ederek karıstırın.
Gurme Sef’i Düdüklü Et/Tavuk moduna getirin ve kapağını kapatarak 25 dakika pisirin.
Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin.
Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Not: Sote modunda kapak açık kullanılmalıdır.
|