Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Dana Kıymalı Tortellini (İtalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dana Kıymalı Tortellini (İtalya)

meddah
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2009
Mesajlar: 37
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc32659
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2009
8,414 defa indirildi / yazdırıldı




Önceden hazırlanmış temel hamur
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
1 havuç (kazınıp, ince doğranmış)
1 kereviz sapı (ince doğranmış)
4 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)
250 g dana kıyması
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 litre (4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
2 çorba kaşığı domates salça
1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi
15 g (4 çorba kaşığı)Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca soğanlar, havuçlar, kereviz sapı parçaları ve sarımsakları koyup, karışımı sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Dana kıymasını koyup, bir spatulaylaya da tahta kaşıkla sık sık karıştırarak, rengi dönünceye kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Tuzun 1/4 tatlı kaşığını ve karabiberi serpip, tavuk suyunun 25 cl'si (1 su bardağı) ve domates salçasını ekleyerek, tencerenin kapağını kapatın ve ateşi kısıp, karışımı kısık ateşte 30 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, hintcevizi rendesini ve Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesinin yarısını karıştırarak ekledikten sonra, bir kenara bırakın.
Hamuru yaprak hamur haline getirip yuvarlaklar keserek, yuvarlakları ve tenceredeki kıymalı harcı tortelliniler, haline getirin (her yuvarlak için harçtan 1 tatlı kaşığı kullanın) ve bir kenara bırakın.
Sosu hazırlamak için, kalan tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, tavuk suyunu 1/3'ünü çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynatın. Maydanozu ekleyip, karıştırdıktan sonra, sıcak kalmasını sağlayın.
Başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca kalan 1 1/2 tatlı kaşığı tuzu serpip, karıştırdıktan sonra tortellinileri koyun ve yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (2-3 dakika) haşlayın (1 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin).
Tencereyi ateşten alıp, tortellinileri bir süzgeçte süzerek, 6 çukur tabağa bölüştürün. Üstlerine öbür tenceredeki sıcak sosu kaşıkla aktarıp, kalan peynir rendesini serpiştirerek, servis yapın.

NOT: TORTELLİNİ, İTALYA'DA MUTFAĞIYLA ÜNLÜ BOLOGNA'DA ORTAÇAĞ'DAN BU YANA HAZIRLANAN BİR TAZE HAMUR İŞİDİR. BİÇİMİNDE, SÖYLENTİYE GÖRE, VENÜS'ÜN GÖBEĞİNDEN ESİNLENİLMİŞTİR,






Dana Kıymalı Tortellini (İtalya) Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(1 adet Dana Kıymalı Tortellini (İtalya) 77,582 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort