1 kilo kemiksiz dana pirzolası
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
250 gr koyun kıyması
1 adet havuç
125 gr sana yağ
2 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Bir tutam maydonoz
4 adet orta boy patetes
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım fincan sirke
1 su bardağı etsuyu
1 su bardağı su
İnce kesilmiş dana pirzolasının üstüne yarım yemek kaşığı soğan rendesi bir yemek kaşığı unla yağda hafif kavrulmuş kıyma konur dolma gibi sarılır iple ortasından ve iki yanından bağlanır soğan iki diş sarımsak rendelenmiş soğan hküçük doğranmış havuç ile yağ tavada bir ilki defa çevrilir bir tepsiye döşenir, üstüne bir etsuyu konur, yarım fincan sirke ilave edilir, domates rendelenir, salça ile karıştırılır, karabiber, tuz ilave edilir, tepsiye dizilen dana dolmalarının üzerine dökülür, orta ateşte ocak üstünde yavaş pişirilir, ondan sonra üzerine bir su bardağı sade su konarak tepsi fırına gönderilir, 30-35 fırrında pişirilir, fırından çıkan dana dolmalar, servis tabağına alınır, haşlanmış patetesler yağda hafif kızartılır, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir, garnitür olarak kullanılır, sıcak olarak servis yapılır.
|