Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Dane-i Kızıl Pilavı (görsel)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Video Çorba Tarifleri
Video Salata Tarifleri
Video Makarna Tarifleri
Video Pilav Tarifleri
Video Yumurta Yemek Tarifleri
Video Sebze Yemek Tarifleri
Video Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Video Dolma Tarifleri
Video Baklagil Tarifleri
Video Et Yemeği Tarifleri
Video Kebap Tarifleri
Video Köfte Tarifleri
Video Sakatat Tarifleri
Video Tavuk Yemek Tarifleri
Video Balık Tarifleri
Video Reçel Tarifleri
Video Turşu Tarifleri
Video Sos Tarifleri
Video Kek Tarifleri
Video Kurabiye Tarifleri
Video Pasta Tarifleri
Video Hamur İşi Tarifleri
Video Börek Tarifleri
Video Çörek Tarifleri
Video Şerbetli Tatlı Tarifleri
Video Sütlü Tatlı Tarifleri
Video Meyve Tatlı Tarifleri
Video Helva Tarifleri
Video Kanepe Tarifleri
Video İçecek Tarifleri
Video Şekerleme Tarifleri
Video Yöresel Yemek Tarifleri
Video Geleneksel Yemek Tarifleri
Video Yabancı Yemek Tarifleri
Video Ramazan Yemek Tarifleri
Video Bebek Mamaları Tarifleri
Gezi Videoları
Sokak Yemekleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dane-i Kızıl Pilavı (görsel)

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc125610
Gönderme Tarihi: 27.May.2017
1,800 defa indirildi / yazdırıldı




Türkçe altyazılıdır.




merhabalar efendim, Mütevazı Lezzetler mutfağından selamların en güzeli üzerinize olsun
bu bölümümüzde daha çok Ramazan'a yönelik...
geleneksel bir Osmanlı pilavı tarifimiz var
"Dane-i Kızıl Pilavının" tarifini paylaşacağız
ama isterseniz önce malzeme listesine bir gözatalım
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı erik suyu
2 su bardağı et suyu
ve yeteri kadar tuz
evet malzeme listemiz çok kabarık değil
yapımı da çok zor değil, artık yapımına geçebiliriz
pirincin üzerine bir miktar tuz bırakıyoruz
ve bir parmak geçecek kadar ılık su ilave ediyoruz
bu şekilde yarım saat beklemesini tercih ediyoruz
yarım saat sonra
pirinci yarım saat beklettik, suyunu süzdük
bol sudan geçirdik, gene süzdük
artık pişirme zamanı, haydi...
şimdi tencereyi ateşe yerleştirdik
2 çorba kaşığı kadar tereyağımız var
biz bu arada ıslattığımız pirinci süzdük ve bol suda yıkadık
şimdi erimesini bekleyelim
tereyağı eridi
bir Osmanlı tarifi yapıyoruz, tam kurallara uyuyoruz
Osmanlı mutfağında pilav yapılırken mutlaka ıslatılıyordu
biz de aynen tatbik ediyoruz
şimdi tereyağı ve pirinci 3-4 dakika kavuracağız
artık yeteri kadar tuzumuzu ilave edelim
ve erik suyumuzu da katalım
öncelikle rengini verecek kadar kısa süre karıştıralım
burada amacımız tanelerin kırmızılaşması
bu nedenle kızılcık ve vişne suyu da kullanılabilir
şimdi son olarak da et suyumuzu katıyoruz
şöyle bir karıştırıyoruz
ve kapağını kapatıyoruz
pilavımız kaynamaya başladı
pilav çok karıştırılmaz ama şöyle bir alt-üst ederek karıştıralım
ateşimizi yarıya indirelim
ve 10-12 dakika kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye devam edelim
pilavımız pişti
bu aşamada karıştırmıyoruz, üzerine emici bir kağıt yerleştiriyoruz
tekrar kapağı kapatıyoruz, yarım saat kadar bekletiyoruz
tabi ateşi de kapatıyoruz
yarım saat sonra
artık servis zamanı
pilavımız dinlendi, fazla örselemeden çatalla şöyle bir alt-üst edelim
şimdi servis tabağına aktaralım
şöyle ıslatılmış bir kaseye hafif bastırarak yerleştirelim
bir servis tabağı alalım, çevirelim
dikkatli bir şekilde alalım
inşallah afiyetle yemek üzere
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümümüzde...
Osmanlı mutfağına özgü bir tarif paylaştık
"Dane-i Kızıl Pilavının" tarifini öğrendik
özellikle Ramazan'da denemenizi rica ediyorum
hoşçakalın efendim...






Dane-i Kızıl Pilavı (görsel) Tarifleri Video Yemek Tarifleri



(1 adet Dane-i Kızıl Pilavı (görsel) 9,979 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort