250 gr ağacçileği (sapları ayıklanıp, yıkanmış)
1 elma (kabuğu soyulup, sert kısmı ayıklanmış ve küçük küp biçiminde doğranmış)
125 gr taze siyah üzüm (ortalarından ikiye bölünüp, çekirdekleri ayıklanmış)
2 çorba kaşığı ceviz (dövülmüş)
1 armut (kabuğu soyulup, sert kısmı çıkarılarak dilimlenmiş)
125 gr vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
1 muz (kabuğu soyulup, ince doğranmış)
Sosu:
2 yumurta
3 yumurtanın sarısı
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
Orta boy bir kasede, meyveleri ve cevizi karıştırıp, buzdolabında 1 saat soğutunuz. Orta boy ateşe dayanıklı bir cam kasede, yumurta ve yumurta sarılarını, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla köpük köpük olana kadar çırpınız. Yavaş yavaş, sürekli çırparak şekeri katınız. Kaseyi, ağır ateşe oturtulmuş içi kaynar su dolu bir tencereye yerleştirip, çırpıcıyla beraber kalkacak kıvama gelene kadar çırpınız.
Tencereyi ateşten alıp kaseyi içinden çıkarınız. Buzdolabındaki meyve kasesini çıkarıp, tenceredeki sosu meyvelerin üstüne boşaltarak servis ediniz.
|