https://www.sabah.com.tr
Hamur için:
2 su bardağı un
25 gram (5 çay kaşığı) toz şeker
1 adet yumurta
100 gram margarin
10 gram maya
Yarım çay bardağı su
İçi için:
3 adet elma
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı elma marmeladı
Üzeri için:
1 çay bardağı file fıstık
Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Su, tuz, şeker, yumurta, margarin ve mayayı unun ortasına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Elmaları soyup ortadan ikiye ayırın. Çekirdek yataklarını temizleyin. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Yumurtanın akını ve sarısını birbirinden ayırın. Bir kabın içinde ceviz, tarçın, yumurta akı, kuru üzüm ve doğranmış elmaları harmanlayın. Elma marmeladını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru düz bir zeminde 1 cm kalınlığında açın. İçine hazırladığınız karışımı yayıp rulo halinde sarın. Ruloyu 2 cm kalınlığında dilimleyin. Ruloları file fıstığa bulayın. Ruloların üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 18 dakika pişirin. Fırından çıkartıp ılındıktan sonra tepsiden alıp servis yapın.
|