|
Dantel Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114417
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2016
2,040 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Sirke
1 Paket Kabartma Tozu
½ Çay Bardağı Su
2 Su Bardağı Un
Kızartmak İçin:
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için:
2 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Şeker
Süslemek için:
Pudra Şekeri
Yumurta ve yoğurt çırpılır. Su ve sirke ilave edilip kabartma tozu karıştırılmış un yavaş yavaş katılarak karıştırılır. Kıvam olarak bulamaç şeklinde olmalıdır.
Kızgın yağda krema sıkma pompası ile en küçük ve yuvarlak uç kullanılarak şekildeki gibi hamur dairesel gelişi güzel sıkılarak kızartılır.
Hazırladığımız şerbet soğutularak kızarttığımız danteller şerbete sokup çıkartılır ve servise sunulur.
Not: Diğer bir sunum ise tatlılar kızartıldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip servis edilmesidir.
|
|