4 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 dolu çorba kaşığı kakao
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yumurta ve şeker bembeyaz olana kadar çırpılır. Erimiş, soğumuş tereyağı ve yoğurt katılır kısa süre daha çırpılır. Elenmiş un, tuz, kabartma tozu, kakao ve vanilya ilave edilir. Homojen olana kadar karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökülür. 165 derece fırında 55 dakika pişirilir. Fırından çıkınca biraz dinlendirilir. Servis tabağına taşınır. Üzerine bol delikli bir dantel konur ve pudra şekeri elenir. Sonra dantel alınır ve izi çıkmış olur.
|