1 kutu Dardanel Ton Acılı
1/2 Tane mor lahana
1/2 Tane beyaz lahana
2 Diş dövülmüş sarımsak
2 Yemek kaşığı mayonez
1 Kase koyu kıvamda yoğurt
2 Tane orta boy salatalık turşusu
1 Çay kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Beyaz lahanayı patates soyacağı ile dilimleyin. İsterseniz kesme tahtası üzerinde bıçakla ince ince kesebilirsiniz. Üzerine 1/2 Çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip elinizle biraz ovun yumuşasın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın. Mor lahanayı aynı şekilde patates soyacağı ile kesip, ovup buzdolabına kaldırın. Geniş bir kasenin içine mor lahanayı, yoğurdun yarısını ve 1 Yemek kaşığı mayonezi ekleyerek karıştırın. Sunum kasesinin altına yerleştirin. Beyaz lahanayı yoğurt ve mayonezle karıştırıp mor lahananın üzerine kaşıkla yerleştirin .Salatalık turşusunu ince dilimler halinde kesip kenar kısımlarını süsleyin. En üstte 1 kutu Dardanel Ton Acılı’yı açıp boşaltın. Salatamız servise hazır.
|