5 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yarım su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal
1 adet limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
Sütün içine zerdeçal konur, karıştırılır. Toz şeker ve yumurta bembeyaz olana kadar çırpılır. Üzerine zerdeçallı süt, tarçın, limon kabuğu rendesi konur. Kısa süre daha çırptıktan sonra yumuşak tereyağı eklenir. Tahta kaşıkla karıştırmaya başlanır ve son olarak elenmiş un konur. Yağlanmış orta boy tepsiye dökülür. 170 derece fırında yaklaşık olarak 40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra ıslatılmış bıçakla kare kare kesilir.
|