|
|
Dedikodu |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6530
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
1,978 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak Malzemeler
Serpmek icin pudrasekeri
1 su bardagi sut
1 yumurta
1 su bardagi siviyag
Kizartmak icin bolca sivi yag
Yarim su bardagi eritilmis margarin
Alabildigi kadar un
1 su bardagi yoğurt
Yarim kahve fincani portakal likoru
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya tozu
Yarim bardak su
Hazırlanma Şekli
Margarini erit ilik olsun. Malzemeni sirayla yapacagin kabin icine dokun. Unu her zaman eleyin daha iyi sonuc alacaginizdan emin olun.
Malzemeyi doktukten sonra yavas, yavas unu ilave ederek kulak memsi yumusakliginda yada elinize yapismayacak bir sekilde ayarlayin.
Hamuru bir portakal buyuklugunde yuvarlayin. Kulanacaginiz zemine biraz un serpin hamuru elinizle ilk once biraz yayin, kalin merdaneyle 1,5 santim kalinliginda kalacak sekilde yuvarlak bir bizimde acmaya calisin.
Kenarlari tirtilli yuvarlak kesecekle eni 2 parmak kalinliginda boyu 10 santim kadar olacak uzun serit kesin tirtirli bicagi kullanirsaniz kenarlari sekilli guzel olur. Kestiginiz parcalara ortalarindan dugum atin yapismasin diye tepsinin icine biraz un serpin ve yan yana dizin diyer toplarida ayni bicimde acin ve seritleri hazirlayin.
Diger yanda derince bir tencereye bol yag koyun ve iyice isitin. Kizmis yagin icine yaptiginiz seritleri atip iki yani kizardiktan sonra guzel bir bicinde kirmadan cikarin (suzgecli kepce kullanirsaniz rahat edersiniz). Mutfak kagidinin uzerine yerlestirilip yagi alinir. Butun hepsini kizarttiktan sonra buyukce bir servis tabaginizin icine koyun uzerlerine pudrasekeri serpip servis yapin.
|
|
Dedikodu Tarifleri Hamur İşleri
|
|