MALZEME:
1/2 kg yoğurt
1/2 lt süt
3 kasik un
yarim cay bardagi sivi yag
1 tavuk suyu tableti
tuz
nane
kirmizi biber
1 bardak su
2 yumurta.
Yapilisi:
Yag un tencerede un kokusu gidene kadar döndürülür (ayni besemel sos gibi) daha sonra tencereyi atesten cekin,icine soguk suyu dökün telle hizli bir sekilde karistirin pütür kalmayincaya kadar,sonra sütü ilave edintuz tavuk suyunu katin kaynasin.bu tarafta yogurdun icine yumurtalari bütün kirin naneyi ekleyin iyice cirpin,sicak kaynamis olan meyandan icine katin ki kesilmesin,sonra yavas kaynamakta olan corbanin icine azar azar yedirin,bir tasim kaynatin cekin ates üstünden. Servis yaparken kirmizi biber yakarak istenilen miktarda koyun (istege kalmis, sadede icilir). Kendi arzunuza göre azaltip cogaltin el karari ile, güzel bir tat begeneceginizden eminim.
|