https://www.sabah.com.tr
6 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar su
Tepsiyi yağlamak için:
2 çorba kaşığı margarin
İçine:
2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Üzerine:
Sıvı yağ
Unu derin bir kaseye alın. İçine yumurta, yoğurt ve sıvı yağ ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 7 eşit bezeye ayırın ve üzerlerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Her bir bezeyi 1 mm kalınlığında açın ve düz bir zemine serin. Hamurları ortadan ikiye kesin ve yarım hamurun içine ceviz içinden yayın. Yuvarlak kısımdan başlayarak ortaya doğru oklavaya gevşek bir şekilde sarın. Daha sonra oklavayı çıkarın. Margarinle yağlanmış fırın tepsisinin ortasına cevizli hamuru daire şeklinde sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye arka arkaya yerleştirin. Üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
|