| 
 
 
 | 
Delizia al Limone (Amalfi) | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184621 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2025 
126 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pandispanya için:
 
3 adet yumurta
 
80 g toz şeker
 
80 g un
 
Rendelenmiş 1 adet limon kabuğu
 
Limon kreması için:
 
300 ml süt
 
2 adet yumurta sarısı
 
80 g toz şeker
 
30 g un
 
1 adet limonun suyu ve kabuğu
 
100 ml krema
 
Islatmak için:
 
100 ml su
 
50 g toz şeker
 
 
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Unu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip spatula ile söndürmeden karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye minik yuvarlaklar (veya muffin kalıplarında) dökün. 170°C’de yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
 
Sütü bir tencerede kaynama noktasına getirin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın, unu ekleyin. Sıcak sütü yavaşça bu karışıma döküp karıştırın ve tekrar ocağa alın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra limon suyu ve kabuğunu ekleyin. Soğuyunca çırpılmış kremayı ekleyip homojen hale getirin.
 
Suyu ve şekeri kaynatın, ocaktan alın.
 
Pandispanyaları şerbetle ıslatın. Ortalarını hafifçe oyun ve limon kreması ile doldurun. Üstlerini de krema ile kaplayarak yuvarlak formda pürüzsüz hale getirin.
 
Tatlıları buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Üzerine biraz rendelenmiş limon kabuğu serpip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |