Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İngiliz Yemekleri > DENİZ KIZI TARTI (1 adet - 63,124 defa bakıldı)

DENİZ KIZI TARTI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


DENİZ KIZI TARTI

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60056
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2011
2,602 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru:
180 gr (1+1/2 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
90 gr (6 çorba kaşığı) margarin
1 yumurtanın sarısı
3-4 çorba kaşığı soğuk su
Harcı:
350 gr ton balığı konservesi
350 gr haşlanmış kırlangıç balığı (derisi ve kılçıkları ayıklanıp parçalanmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
1 büyük soğan (ince doğranmış)
125 gr küçük mantar (yıkanıp ortadan ikiye bölünmüş)
400 gr (2 su bardağı) Beşamel sos
125 gr (1/2 su bardağı) acı krema
1 kahve kaşığı pul kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
2 tatlı kaşığı limon suyu
Üstü:
125 gr gravyer peyniri rendesi

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız.
Tart hamurunu yapmak için unu tuzla birlikte orta boy bir kaseye eleyiniz. Yağı bıçakla küçük küçük kesip karışıma ekleyiniz. Parmaklarınızla karışımı ince ekmek içi görünümü alana kadar yoğurunuz. Hamurun ortasını çukurlaştırıp, yumurta sarısını ve 3 çorba kaşığı su koyunuz. Ellerinizle unlu karışımı suyla karıştırıp, hamur pürtüksüz ve sert olup açılabilecek kıvama gelinceye kadar yoğurunuz. Hamur çok kuru ise 1 çorba kaşığı daha su ekleyiniz.
Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında 15 dakika bekletiniz.
Hamuru buzdolabından alıp yağlı kağıdı çıkararak atınız. Unlanmış hamur tahtasında, unlanmış merdane ile hamuru 30 cm çapında daire biçiminde açtıktan sonra, merdanenin üstünde kaldırarak 25 sm çapında bir tart kalıbına döşeyiniz. Hamuru kalıbın içine yerleştirdikten sonra kenarlardan sarkanları bıçakla düzeltiniz. Çatalla hamurun her tarafına delikler delerek buzdolabında 10 dakika bekletiniz.
Tart kalıbını buzdolabından alıp üstüne yağlı kâğıt döşedikten sonra ağırlık olsun diye kuru fasulye koyunuz. Kalıbı fırına sürerek, orta katında 10 dakika pişiriniz. Sonra yağlı kağıdı ve fasulyeleri alıp 5 dakika daha, hamur pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Tartı fırından alıp bir kenara bırakınız.
Harcını yapmak için, küçük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz. Mantarları ekleyip devamlı karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp suyunu süzdürerek bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kasede, Beşamel sos, krema, pul kırmızı biber, tuz, karabiber, hindistancevizi rendesi ve limon suyunu bir tahta kaşıkla karıştırıp, soğan-mantar karışımına ekleyiniz. Ton balığı ve kırlangıç balığını da katıp iyice karıştırınız. Karışımı tartın üstüne yerleştirip, üstüne peynir rendesini serpiniz.
Tartı fırının orta katına sürüp 30-35 dakika, üstü pembeleşinceye kadar pişiriniz. Tartı fırından alıp hemen servis ediniz.

Not: Deniz kızı tartı taze patates ve karnabaharla servis edilir.






DENİZ KIZI TARTI Tarifleri İngiliz Yemekleri



(1 adet DENİZ KIZI TARTI 63,124 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort