|
|
Deniz Levreği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50077
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2010
2,022 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
800 gram fileto deniz levreği
30 ml Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
4 adet patates
2 adet domates
2 diş sarımsak
15 gram kıyılmış maydanoz
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet frenk soğanı
20 gram Bizim Mutfak Teremyağ
10 gram mercan köşk
Tuz, beyaz biber
Sosu İçin :
3 çorba kaşığı su
100 gram Bizim Mutfak Teremyağ
1 çorba kaşığı zeytin ezmesi
beyaz biber
Filetoları tuz ve beyazbiber ile tatlandırın. Bir tavada zeytinyağı ile filetoların her iki yüzünü hafifçe kızartın. Garnitür için, patatesleri kabuğuyla birlikte fırça yardımıyla temizleyip iyice kurulayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Fırından alıp kabuklarını soyun ve çukur bir kaseye aktarın. Bir çatal yardımı ile patateslerin içine Teremyağ, frenksoğanı, maydanoz, tuz ve beyazbiberi ekleyip iyice karıştırın. Bir tavada kıyılmış sarımsak, küp şeklinde doğradığınız domates ve biberleri soteleyin. Mercanköşk, tuz ve beyazbiberi ekleyip tatlandırın. Servis tabağına alıp üzerine kızartmış olduğunuz filetoları yerleştirin. Sosu için, küçük bir tencerede 3 çorba suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp küp şeklinde kesilmiş Teremyağ ekleyerek karıştırın. Sos koyu bir kıvam aldığında siyah zeytin ezmesi ve beyazbiberi ekleyin. Servis sırasında filetoların üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
|
|
Deniz Levreği Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|