|
DENİZ MAHSULLERİ OĞRATEN (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15430
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2007
2,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
COOUİLLE DE FRUİTS DE MER
4 kişi için MALZEME :
4 adet orta boy dil balığı
1 avuç mantar (150 gr.) dörde bölünmüş
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı krema yoksa kullanma
YAPILIŞI :
Dil balıklarını fileto çıkarıp üst kısmını alta getirerek üçe katlayınız
Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırıp soğan ve balıkları ilâve ediniz
Tuz ve kremayı da ilâve edip kapağını kapatıp ağır ağır kaynatarak beş dakika pişirip ateşten alınız
Balıkları susuz olarak bir kevgirle çıkarıp dört adet çukur birer kişilik kaplara taksim ediniz
Balıkların suyunu dibinde bir kahve fincanı kalıncaya kadar kaynatarak çektirip aşağıdaki oğraten sosun içine döküp karıştırınız ve sosu balıkların üzerine döküp kalan peyniri üzerine serpiniz
Ortadan hızlı ateşli fırında üzeri kızarıncaya kadar yedi, on dakika kızartıp servis ediniz
SOS
MALZEME :
500 gr. süt
50 gr. un (üç çorba kaşığı tepleme dolu)
1 bütün yumurta
150 gr. rende gravyer (İki çay fincanı dolusu)
1 çay kaşığı tuz
Az rende hindistancevizi.
YAPILIŞI :
Unu küçük bir tencereye koyup üzerine sütten altı çorba kaşığı süt koyup iyice karıştırarak bulamaç yapınız
Üç beş dakika dinlendirip kalan sütü kaynar olarak ilâve edip bir çırpma teli ile iyice karıştırıp tuz ve hindistancevizini ilâve ediniz
Karıştırarak üç dört dakika kaynatıp ateşten alınız
İlk sıcaklığı geçince karıştırarak yumurtayı ve peynirin yarısını ilâve edip kullanınız.
|
|