|
|
Dereotlu Ciğer |
|
gümüş tas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65272
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 adet ciğer
2-3 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı
Karabiber
Tuz
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Ciğeri yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı bir kağıt serin, zeytinyağı ile yağlayın. Ciğerleri yerleştirin. Üzerlerine ve aralarına ince kıyılmış dereotu ile taze soğanları yayın. Üzerine dövülmüş sarımsak, karabiber, kimyon ve tuz serpin. 15-20 dakika kadar bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
|
|
Dereotlu Ciğer Tarifleri Bumbar Tarifleri
|
|