|
Dereotlu Kaparili Somon Fileto Tava |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114590
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2016
1,564 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr. tereyağı
4 adet somon fileto
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı kapari
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım demet ince doğranmış dereotu
Orta ateşte tavayı iyice ısıtın. Sıcak olduğunda çok hızlı bir şekilde somon ve sonrasında tereyağı ekleyin.
3 ila 4 dakika kadar altın kahverengi oluncaya kadar pişirin. Tuz ve biber ekleyin. Somonun pişmesini bekleyin.
Daha sonra limon suyu karışımı ile kaparileri ekleyin ve kıyılmış dereotu karıştırın. Servise hazırdır.
|
|