Kısa URL: https://ml.md/lc90706
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2013
1,488 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
1 demet dereotu
3 adet yumurta
Kızartmak için
Sıvı yağ
Öncelikle yumurtaları iyice çırpın. Dereotunu yıkayıp ince bir şekilde kıyın ve yumurtaların içine ekleyip karıştırın. Yufkalardan birini tezgâha yayıp üzerine yumurtalı dereotlu karışımdan birkaç kaşık süsün. Her yerine yayın. Üzerine bir yufka daha yerleştirip yavaşça rulo şeklinde sarın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletip dilimlere kesin. Yağda kızartıp servis tabağına alın. İstenirse fırında da pişirilebilir ama yağda kızarınca puf puf kabarıyor.