https://www.sek.com.tr
2 dilim somon balığı
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
3 dal dereotu
1 sap taze soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kapari
2 yemek kaşığı SEK Quark Sade
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı taneli hardal
Sosu için dereotunu, taze soğanı, sarımsağı ve kapariyi ince ince doğrayın. SEK Quark Sade, mayonez ve hardalı ilave edip tüm malzemeyi b ir araya getirin. Sosunuz hazırdır. Somonları zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovun. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 ºCye ayarlı fırında balığın kalınlığına göre 10-12 dakika pişirin. Pişirdiğiniz somonu servis tabağına alın, sosla birlikte hemen servis edin.
|